Krompir
Slovenske sorte v prodaji
Ogrevanje krompirja je nujno za prebuditev krompirja na začetku nakaljevanja. Odstranitev vršnega kaliča na gomolju pospeši rast stranskih kaličev. Svetloba in kasnejše nižje temperature pa utrjujejo kaliče, da ne odpadejo pri sajenju. Število utrjenih kaličev na semenskem gomolju vpliva na število stebel in na velikost pridelka.
Slovenska sorta krompirja
KIS SLAVNIK
Kis Slavnik je sorta, ki je zelo primerna tako za tržno pridelavo mladega krompirja kot za lastno porabo. Čeprav je zelo zgodnja, se razmeroma dobro skladišči.
Slovenska sorta krompirja
KIS BLEGOŠ NOVO
KIS Blegoš je nova zgodnja slovenska sorta odlične jedilne kakovosti, z dovolj visoko sušino (21 %). Sorta je široko uporabna v kuhinji primerna še posebno za kuhanje, pečenje in praženje. Primerna tudi za pripravo ocvrtega krompirja.
Slovenska sorta krompirja
KIS KOKRA
KIS kokra je rodovitna srednje zgodnja sorta primerna za ozimnico. Je odličnega okusa, primerna za kuhanje in pečenje.
Slovenska sorta krompirja
KIS KRKA
KIS KRKA je široko uporaben kakovosten krompir za pridelavo ozimnice na vseh tipih tal, tudi na lažjih.
Slovenska sorta krompirja
KIS TAMAR NOVO
KIS Tamar je nova pozna slovenska sorta zelo dobre jedilne kakovosti, sušina mesa je srednja (19 %). Sorta je široko uporabna v kuhinji primerna za kuhanje, pečenje in praženje.
Slovenska sorta krompirja
KIS MANGART NOVO
KIS Mangart je nova sodobna pozna slovenska sorta zelo dobre jedilne kakovosti. Sušina mesa je normalno okrog (21 %). Sorta je široko uporabna v kuhinji primerna za kuhanje, pecčnje in praženje.
Slovenska sorta krompirja
KIS SORA
KIS SORA je odličen čvrst in večnamenski jedilni krompir, primeren za kuhanje, pečenje in za pripravo odlične krompirjeve solate. Izjemno okusna sorta, primerna za ozimnico do pozne pomladi.