Agrosaat - Biofer Natur mineralno gnojilo
BIOFER NATUR

Mineralno gnojilo

MORTON-IJC PLUS

Mešano listno gnojilo

Rastlinam zagotavlja optimalno dognojevanje preko listov in jih oskrbuje z mikroelementi, ki jih primanjkuje v tleh. Izboljša zdravstveno stanje rastlin, še posebej v stresnih pogojih (okužbe, poškodbe, suša, vročina). Omogoča pravilno rast in razvoj nadzemnih delov rastline. Spodbuja normalno rast in razvoj koreninskega sistema.

PREDNOSTI
Stopnja sprejemanja hranil prek listov je zelo visoka in ni odvisna od vremenskih pogojev. Ni tudi odvisnosti od talne vlage in temperature, reakcije tal - kislosti (pH) ter mikrobiološke aktivnosti v tleh. Rezultat je boljše stanje posevka, saj so rastline bolj odporne na napad bolezni, škodljivcev in na neugodne vremenske razmere.
PREDNOSTI UPORABE V KOMBINACIJI S STREDSTVI ZA VARSTVO RASTLIN
Priporočamo mešanje in istočasno uporabo s sredstvi za varstvo rastlin, ker se popolnoma topi v vodi (ni usedlin). V mešanici s sredstvi za varstvo rastlin znižuje pH škropilne brozge do rahlo kisle, kar predstavlja idealne pogoje za sprejemanje in delovanje ter učinkovitost prek povečane elektro prevodnosti škropilne brozge. Zmanjšuje stres gojenih rastlin, ki nastaja zaradi uporabe sredstev za varstvo rastlin.
UČINKI
Povečanje pridelka in njegove učinkovitosti + zanesljivost. Boljša učinkovitost sredstev za varstvo rastlin.
SESTAVA
N-P-K : 19-9-27 z mikroelementi
(Magnezij, Mangan, Železo, Baker, Cink, Molibden, Bor, Kobalt)
ODMEREK
2,5–3 kg/ha za vsako dognojevanje
PAKIRANJE
5 kg
PRIPOROČAMO
2 škropljenji: ozimna žita, koruza, soja, sončnice, oljna ogrščica
3 škropljenja: krompir (poznejše sorte)
3–5 škropljenj: vrtnine, sadje, rože, vinska trta
škropljenje po vsaki košnji: lucerna